Hei! Ja det har vært en fantastisk sesong med mange oppturer og gode resultater! :-)
NM gull både på 100 km distansen i Bergen ultra og NM gull i 24 timers løping på Bislett og ny personlig rekord med distansen: 247,797 km! :-D 2 gull av 2 mulige! Full pott! :-D I tillegg ble det ny personlig rekord både på halvmaraton (1:16:26) og på maraton (2:44:15) :-D
VM/EM i 24 timers ble gjennomført i mai under tøffe forhold... løpet resulterte i en fin 39. plass av i overkant av 300 deltagere! Jeg fikk det meget tøft på all brosteinen vi måtte beinknuse! Lengde: 222 km.
Meråker ultra Challenge/the twenty six peaks extremity race gikk som en drøm frem til Teveltunet. Jeg disponerte kreftene perfekt og var veldig klar for å gi jernet gjennom hele løpet... men uheldigvis ble vi stoppet av 100% tåke og null sikt. Jeg kunne ikke se min egen hånd en halvmeter ifra ansiktet! I tillegg bestemte arrangøren at løpet skulle stoppes... 100% tåke og null sikt skulle vare de neste 12 timene... Kjedelig! Men en ting er 100% sikkert, dette løpet skal jeg gjøre igjen! Jeg fikk i hvertfall godkjent løpet: Meråker Ultra Challenge som hadde målgang ved Teveltunet! I tillegg hadde jeg en fantastisk uke i Meråker med stafett (St. Olavsloppet) torsdagen og ultraløpet lørdagen! :-D Fantastisk trivelige folk med Hallgeir Martin Lundemo i spissen! :-D Tusen takk, du er Kongen!
Rallarvegsløpet var vel sesongens eneste nedtur! Jeg løp 23 min dårligere på første etappen enn jeg gjorde året før da jeg innkasserte seieren! Jeg snakket lenge med Jan Fjærestad på telefonen etter første delen (54 km fra Flåm til Finse) av løpet... vi fant raskt ut sammen at jeg måtte ta meg en tur til fastlegen når jeg kom hjem igjen fra Haugastøl! Det gjorde jeg, og legen kunne konkludere med at jeg hadde kraftig jernmangel!!! Så da var det ikke så vanskelig å godta det dårlige resultatet mitt under Rallarvegsløpet 2013! Heldigvis kom jeg raskt tilbake når jernkapslene begynte å gi virkning! :-D
Årets høydepunkt kom under Bislett 24 timers med innlagt NM i desember 2013! :-D Her ble det som sagt NM gull og ny personlig rekord, der jeg i tillegg klatret opp til 2. plass på den norske adelslisten for 24 timers løping! :-D Nå er selvsagt det neste målet mitt å slette den norske rekorden!!! :-D Årets løp var en opplevelse på mange måter med mange fantastiske mennesker tilstede :-). Nordmenn, svensker, dansker m.m. i herlig forening! :-) Løpet gikk som sagt knallbra, og den deilige følelsen jeg sitter igjen med i ettertid er at jeg har mer inne, større lengder, flere kilometer som skal og vil ut! :-D
Jeg må heller ikke glemme Lindmo show med den energiske hostverten Anne Lindmo. :-) Det var en opplevelse uten sidestykke å få være backstage sammen med den dama! :-D Hun er herlig! :-D 
Håvard "Duracell" Austevoll, min co-pilot gjorde igjen verdens beste innsats som motivator, næringsekspert, langer m.m. Tusen takk Håvard! Uten deg ville det aldri blitt et nytt gull! :-D Retter også en stor takk til Groovy Entertainment & OSS Group som filmet under hele 24 timersløpet... :-) Det kommer snart en dokumentar om undertegnede og 24 timers løping! Dokumentaren har fått navnet: "24 timer" :-)
I tillegg ble jeg nominert til årets ultraløper 2013! :-)

Takkelisten for året 2013:

Kjersti Rydland, for verdens beste støtte 24/7 :-)
Tora Othilie
Marita
Tobias
Jan Fjærestad
Håvard Austevoll
Mor & far
Sponsorene mine: Pro Aktiv eiendomsmegling, Bunnpris, BK Marine, Janus, Macbox, Craft, Mizuno, Herbalife, Drevelin aktiv, Wristcounter, Jaguar energydrink, Meråker honning, Osbadet, Sportsmaster!!! :-D
Team Taranger
Klas Færøvik
Gullfjellsekspressen
Hallgeir Martin Lundemo
Lindmo, Anne Lindmo
BFG Bergen & treningsmiljøet
Maratonkarusellen, hele den fantastiske gjengen som alltid gjør en superfantastisk innsats!
Bislett 24 timers gjengen med Geir Frykholm & Sharon L. Broadwell i spissen.
goldenboy
Endorfinos
24 timers og 100 km landslaget
Jørgen Pettersen
Sharon L. Broadwell
Tommy Kristiansen
Tom Egil Dørum
Aina Pettersen
Morten Hauso
Olav Engen
Kenneth Myhre
Andre Moen, OSS Group
Hvis jeg har glemt noen så takker jeg herved dere også! :-D
Til slutt vil jeg takke min personlige & verdens beste trener Jan Fjærestad! :-D Jan er unik, pusher meg alltid til det ytterste, får frem det aller beste jeg kan prestere. Han har alltid troen på meg, han lytter, gir gode råd og er åpen om alt! :-D Jan, du er et fantastisk forbilde, du er rett og slett mitt og mange andre sitt idol! Tusen takk!!! :-D

Veien videre:
Jeg meldte meg ut av BFG Bergen før nyttår! Tusen takk til alle som har hjulpet meg på veien frem til i dag!
Jeg meldte meg inn i Gular forrige helg, 2 timer før 1. løp i maratonkarusellen gikk av stabelen. Løpet endte med en finfin 2.plass og tiden 2:56:57 på maratondistansen. En superfin gjennomkjøring i svært strek motvind! Fornøyd! :-)
Gleder meg til å bli bedre kjent med alle i Gular! Og det aller beste er at Jan Fjærestad fortsatt skal være min personlige trener!!! :-D Det er selvsagt veldig viktig for meg at han blir med meg videre på veien mot å bli Verdensmester i ultraløping! :-) Jeg er svært takknemlig!
Det blir en travel sesong... jeg er allerde tatt ut til både VM/EM i 24 timers og VM/EM i 100 km! :-D Gleder meg! :-)
I tillegg vurderer jeg Badwater ultra og Gobi ørkenen! :-D

Have it so good! :-)
BT
PS! Nye sponsorer: Nytveit din transportør & UVU Racing! :-D

Foto: Jørgen Pettersen - Kondis, Anders Tøsse & Jan Fjærestad!
 
Den siste tiden har jeg gjennomført mye god trening og ganske mange konkurranser :-) Elska da!
Fjord Norway Halvmaraton med innlagt NM gikk mye bedre enn forventet. Jeg løp inntil en 10.plass i NM med tiden 1:17:45! Godt fornøyd med tiden i en svært kupert løype. Det var kjempestemning fra start til mål, der lokalbefolkningen heiet oss frem. Fra ca 3 km og til mål gikk det overraskende lett der jeg hadde følge av Emil Hosøy og Kjell Rå. Min gode venn Håvard Austevoll hentet jeg inn ved 17 km`s merket... jeg ropte til han og sa: "heng deg på din slamp"... :-) og det gjorde han :-) Da det var 1,5 km igjen til mål fikk undertegnede og Håvard en god luke til resten. Vi holdt bra følge siste 500 m, men Håvard er en lei nøtt og knekke i spurten. :-) Håvard ble forresten Juniormester i halvmaraton 2013! Gratulerer kompis! :-)

Dagen etter løp jeg også Knarvikmila, som resulterte i å bli Fjordkonge! :-D Herlig! 10 kilometeren gikk unna på lave 36 min i en beinhard løype, svært kupert og svingete! :-)
Statoil-løpet 2013 var også en fin opptur for min del. Jeg løp inn til en finfin 2.plass bak evigunge Alemayehue! Statoil-løpet er i det korteste laget med sine 4,2 km... Tiden min ble sterke: 13:54... like bak Alemayehue! Det er bare å ta av seg hatten for Alemayehue, gratulerer kompis! :-) Bildet under er fra Statoil-løpet :-)
Oslo maraton:
Jeg var ladet og godt forberedt! :-) Målet var ny pers og helst under 2.40! Jeg startet rolig og behersket. Holdt en fin snittfart på 3.45 pr km. Det gikk som en drøm frem til 17 km. Jeg var uheldig på treningen onsdagen i forveien der jeg kakket foten i en stein på fjellet. Jeg kjente til slaget i høyrefoten under de 2 første km, men det gav seg heldigvis ganske så raskt. Problemet var at jeg har tydelig overanstrengt venstrefoten pga kakket jeg pådro meg under treningen i fjellheimen. Derfor ble det tøffe tak fra 17 km og til målgang 42,2 km! Jeg fikk en herlig blodvannblemme under venstrefoten langt inn i foten, det vil si bak "tykkhuden" min. Jeg får lett "tykk" hud på forfot. For å beskrive følelsen... så føler det som om noen stikker meg med en kniv under foten hver eneste gang jeg tråkket foten i bakken. Men men, jeg kom meg til mål, klarte ikke målet mitt på under 2:40, heller ikke ny pers, men jeg løp om ikke noe annet inn til årsbeste på tiden: 2:46:49! 1 min og 16 sek. bak PB! (Jeg passerte halvveis på 1:20:45). Det deilige er at jeg vet jeg har mye mer og gå på... dette sier jeg pga følelsen jeg hadde rett etter målgang... jeg fantes ikke sliten, i tillegg var kropp og bein helt fine unntatt blodvannblemmen under venstrefoten :-)
Uansett så vil jeg takke arrangøren for et fantastisk arrangement, men en herlig god stemning fra start til mål! Det var blide mennesker overalt, som ropte ut navnet mitt og heiet... jeg må innrømme at jeg ikke kjenner alle som skriker navnet mitt ut for full røst... "Kom igjen Taranger", "kjør over pakket Bjørn Tore"... hehehehe... herlig! :-)
Hvis jeg skal kick`e på noe, så må det være løypen! Maken til svingete løype har jeg aldri løpt før, i tillegg så var løypen langt fra flat... Oslo maraton er en tøff maratonløype! Arrangøren kan med fordel lage løypen lettere og mindre svingete!!! :-D
Jeg løp sammen med Håvard Austevoll store deler av Oslo maraton, men Håvard måtte slippe etter 34 km. Han var ikke 100 % frisk, burde egentlig ikke løpt i det hele tatt. Godt forkjøla, tung i brystet, i tillegg hadde han hatt feber noen dager før løpet! Men men, han gjennomførte og kom i mål på 2:54! :-)

Dagen etter Oslo maraton brukte jeg Fanamilen som restitusjonsløp, der jeg valgte å løpe kortvarianten av Fanamilen, 5 km! Jeg løp rolig og kontrollert inn på tiden: 18:48. Underveis i løpet skjønte jeg etter hvert at jeg tydelig var "hare" for 4-5 løpere... veldig artig å kunne motivere andre til å "henge" på... :-) Jeg ropte ut: "heng på, så skal jeg dra dere inn til en tid under 20 min" :-)

Torsdagen etter løp jeg også Hordnesskogen rundt høst! Her fikk jeg god og sterk motstand av flere løpere. Jeg løp inntil en finfin 3.plass bak Jonas Gjesdal (1.plass) og Alemayehue (2.plass). Det 4,3 km  "lange"-løpet gikk unna på 14:14 for min del. Løypen går på grus og er meget kupert! :-) Kjempe god stemning :-) Det var ikke så lett å holde følge med unge lovende Gjesdal og heller ikke evigunge Alemayehue! Gratulerer til dere begge! :-)
Stoltzen:
Så var det Stoltzekleiven opp 2013 som stod for dør. Kanskje verdens hardeste motbakkeløp!??!! :-) Stoltzen er beinhard for absolutt alle, uansett hvilken form man innehar. I år levrete Thorbjørn Ludvigsen noe av det råeste jeg har sett på lenge... Han slettet løyperekorden til Jon Tvedt med hele 7 sekunder! Rått! Den nye løyperekorden lyder på 8:06! :-) Gratulerer kompis!!! Dette var absolutt velfortjent... Du er og blir en maskin! :-) Jeg løp opp stoltzen igjen på under 11 min... 10:49! Dette gir meg også plass i seedet gruppe i 2014! Jeg var ikke 100% fornøyd... 6 sekunder bak persen på 10:43! Men men, bare å trøkke på enda hardere neste år :-D
Det var som sagt magisk da Thorbjørn nærmet seg toppen med 100 meter igjen til mål... alle skreik for full hals... "gi alt nå... helt inn... du er ikke på hvilehjemmet enda mann..." :-) Helt fantastisk! Og i det Thorbjørn går i mål og faller rett i bakken, roper en kar ut: "Hold kjeften..." ... det blir helt stille... 2 lange sekunder går, det er så stille at man kan slippe en nål i bakken og alle ville hørt landingen :-)... så bryter speakeren ut: 8.06... 8.06... ny løyperekord... tårene spruter ut på undertegnede... alle hyller og griner og applaudere av glede... Fantastisk!!! :-) Tusen takk for en fantastisk opplevelse Thorbjørn!!! :-D
Bildene under sier alt!!! :-) Foto: Jørgen Pettersen og Jan Ringheim, Kondis.
Thorbjørn Ludvigsen knuste all motstand og seiret i superduellen: Thorbjørn - Sindre - Henrik :-) Gratulerer kompis! You rock!!! :-D

Fanaløpet 2013:
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... :-) Endelig ble det ny PB på halvmaraton: 1:16:26! :-D Godt fornøyd med gjennomføringen... men vet selv at jeg har mer inne!!! :-) Jeg fikk i hvert fall bekreftet at formen virkelig er i anmarsj! :-)
Det var perfekte løpsforhold i helgen. Undertegnede og Håvard Austevoll hadde skumle planer om å gå hardt ut og øke... og det gjorde vi! :-) Vi pushet hverandre hele veien fra start til mål! Men i siste bakken opp til Fana stadion fikk Austevoll en liten luke som jeg ikke klarte og tette... I tillegg er Mr. Austevoll kjent for sine sterke spurtegenskaper :-) Det er få jeg kjenner som klarer å tukte Håvard i en spurtduell! Det er bare å ta hatten av for gromgutten Håvard! You rock! Gratulerer med seieren kompis! :-D Håvard fikk forresten tiden: 1:16:20! :-)  
12 åringen Andre Seliussen må også nevnes... Han løp 10 km som var lagt inn under Årets Fanaløp på sterke 37:47... 12 år gammel :-D Rått!!! Jeg tar av meg buffen Seliussen junior :-). 
Ull fra Janus, treningstøy fra Craft, sko fra Mizuno og Drevelin, Meråker honning - enregi honning er kommet i hus!!! :-D Vinteren kan bare komme!!! :-) Tusen takk!!!

BT
 
Tirsdag løp jeg inn til en finfin 2.plass under fjellveienløpet 2013! :-) Jeg løp den lengste løypen på 9 km. Løypen er svært kupert med mye opp og ned! Jeg åpnet i et fornuftig tempo de første 200-300 m før Alemayehu bestemte seg for å ta teten og skru opp farten... jeg hang på, men måtte gi ham noen meter... Så kom Trygve Andresen opp på siden av meg og forbi, da var det bare å bite seg fast så godt som over hodet mulig... Trygve holdt høy fart i unnabakkene. Jeg måtte gi ham noen meter i unnabakken ned mot Stoltzekleiven portalen... men i det vi snudde i bunnen av bakken for vending merket jeg at jeg tok innpå både Alemayehu og Trygve! :-) Veien tilbake til utgangspunktet er knalltøff med en lang og drøy motbakke... I motbakken tok jeg mer og mer innpå Trygve, herlig tenkte jeg. Og rett før vi traff flaten igjen var jeg så og si i ryggen på Varegg løperen :-) Jeg merket at han var sliten... så rundt 4,5 km klemte jeg til med et rykk og selvsagt høyere fart og vips var jeg forbi... Jeg fikk raskt en god luke :-) Jeg prøvde å ta opp kampen med Alemayehu, men han hadde rett og slett for stor luke på meg! Etter siste vending ved Bellevue kontrollerte jeg inn til 2.plassen, tiden ble: 30:59 i den kuperte 9 km løypen! Godt fornøyd! :-) Trygve satte inn en langspurt mot slutten av løpet og endte opp på en fin 3. plass 4 sekunder bak meg! Godt jobba Trygve! :-) Etter løpet kom han bort og gratulerte meg med 2.plassen og sa: "i dag var den din tur... gratulerer :-)". God stemning! Det var deilig og kjenne godfølelsen igjen... yeeeeeeeeees... :-) Ellers må jeg selvsagt gratulere evigunge Alemayehu med seieren i årets fjellveienløp! Du er rå!! Gratulerer!! :-) 
Fantastiske omgivelser!!! :-) Privilegert :-D
Trygve Andresen og undertegnede etter målgang i fjellveiløpet 2013! :-) 3. plass til Trygve og 2. plass til karen i rødt!
Tirsdagens fangst! :-) Fikk også en finfin medalje for 3 gangs deltagelse!
Her er vi på toppen av Tveitakvittingen :-) Det ble en herlig 4 timers løpetur i fjellheimen! :-)
Frode Johansen, undertegnede og sjefen Jan Fjærestad! :-D
Her starter monsterbakken!!!
And up we go!!!
Avslutter med et artig bildet som Gisle Sellevold tok etter Rallarvegsløpet! :-)

Ha en superherlig torsdagsettermiddag og kveld! :-)

BT
 
Jeg løp Arnaløpet i går kveld, kortløypen på 3,4 km! Må få tilbake "godfarten", derfor ble det kortversjonen under årets Arnaløp! Jeg åpnet hardt, som selvsagt var planlagt... fikk en liten luke til resten av "racerungdommen". Men som jeg visste på forhånd ville ikke hverken farten eller luken holde helt inn... En dag holder det, kanskje om 1 år eller 2!! :-) Inn i dalen tok jeg innpå "racerungdommen" igjen. Det var en lei motvind i dalen hvor jeg jobbet hardt side om side med Jon Ivar Djønne. Djønne løp sterkt! Jeg løp inn til tiden: 11 min & 30 sek i år som er 19 sek bak persen fra i fjor, greit nok det, jeg er i hvert fall fornøyd med tiden og plasseringen: 10.plass! Det var det sterkeste feltet Arnaløpet hadde sett på lenge... :-) God stemning!! Ekstra artig var det at Arna`s store sønn Lars Nesbø Bakke stakk av med seieren, velfortjent kompis, du er en maskin! :-) Gratulerer Lars! 
Startskuddet har gått av og guttaboys er i gang! :-) Rett i tet! Foto: Bygdanytt.
Klar - ferdig - løp!!! :-) Foto: il-fri
Bygdanytt sin fotograf har plassert seg mitt i løypen... hehehe, regner med det gikk fint! :-D Foto: il-fri.
Lars Nesbø Bakke løper her inn til seier i kortløypen! Solid løping av Lars... Godt å ha deg tilbake! :-) Foto: Trygve Andresen, kondis.
De 4 neste bildene er fra Gneist sin sommerkarusell (mandag 19. august) som også var årets siste løp i karusellen! Løpet ble en god gjennomkjøring, jeg løp på tiden: 17:49 på 5 km... fremdeles litt unna "godfarten"! :-)
Foto: Jørgen Pettersen, Kondis.
Pang! :-) Foto: Jørgen Pettersen, Kondis.
450 meter er unnagjort! :-) Foto: Jørgen Pettersen, Kondis.
Jeg flyr inn til mål! :-) Herlig!!! :-) Foto: Jørgen Pettersen, Kondis.
De 3 siste bildene er fra Bergen skogsmaraton 17. august 2013! Jeg løp inn til seier og ny løyperekord på "3 runderen" i år... :-) 25,3 km - tid: 1.42.38! Godt fornøyd med det! Alemayehu løp inn til seier på "2 runderen"! :-) Det var knallgod stemning gjennom hele løpet. Arrangørene gjorde nok engang en solid innsats! Tusen takk for supergod service! :-) På bildet ser vi Alemayehu, Kjell, undertegnede og Stig Atle! :-)
Foto: Oddny Ringheim, kondis.
Hoff-fotografen (Kondis) Jørgen Pettersen i herlig driv! :-) Han seiret på "1 runderen" under årets Bergen skogsmaraton :-) Gratulerer Jørgen! :-) Foto. Oddny Ringheim, Kondis.
1.plass er et faktum! :-) jeg "knekte" konkurrentene mine i det tekniske skogspartiet av løypen på siste runden, og seiret dermed med 1 min og 18 sek på nr. 2 Stig Atle Eide! :-) Foto: Oddny Ringheim, Kondis.

Jeg fant i hvert fall ut hvorfor Rallarvegsløpet gikk så dårlig for min del i år... Blodprøvene hos fastlegen viste at jeg hadde jernmangel!!! Så nå "knasker" jeg på jernkapsler!! ;-) Kjenner også at slappheten i kroppen er på vei bort fra systemet og formen på vei tilbake! :-D 100% god stemning!!! :-)

Jeg skal gjøre 4 konkurranser denne uken... :-) Arnaløpet, Fjellveiløpet, Knarvik halvmaraton med innlagt NM og Knarvikmila... iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihaaaaaaaaaaaaaaaaa... :-)  

Avslutter med 2 bilder av bilen! :-) Aktiv eiendomsmegling har skiftet navn til Proaktiv eiendomsmegling... derfor ny logo på bilen :-)
Jeg benytter også anledningen til å takke Klas Færøvik @ macbox og Tommy @ maxprint for fantastisk innsats med å få bilder, logoer og sponsorene mine på bilen!!! :-) Tusen takk!!!
Bildet er fra Trønderheimen... bare noen dager før duellen i Meråker Mountain Challenge 2013! :-)

Happy og Lucky!!! :-)

BT
 
Lørdag 3. august gikk den andre utgaven av Møkster maraton av stabelen! :-) Øyen Møkster er en perle i havgapet, et eventyr som må oppleves! Man starter dagen med 40 knopps båten til arrangørene fra Hufthammer til Møkster (10 min) i solid fart! :-D Så er det infomøte på skolen, der Mona går gjennom løypen og reglene m.m. Løypa er kontrollmålt til 42,2 km, og på grunn av øyens størrelse blir ikke løypen lenger enn 4,25 km! Derfor løper man denne herlige, tunge og kuperte runden hele 10 ganger for å få distansen maraton! :-) God Stemning!
Før løpet hadde jeg fått beskjed av sjefen Jan Fjærestad om å ta det rolig i dette løpet og bruke konkurransen som en fin treningstur/treningskonkurranse. Derfor gikk jeg heller aldri ned i kjelleren... Grunnen: hyppig konkurransevirksomhet den siste tiden med Meråker Mountain Challenge og Rallarvegsløpet i beina! :-)
Klokken 10 gikk tidligstarten for maratonløperene. Jeg startet sammen med hovedfeltet klokken 11!

PANG! Der gikk startskuddet... Jeg gikk rett i tet i god driv... Sondre Øvre-Helland et kjempetalent, var den eneste som fulgte åpningstempoet mitt. Vi løp sammen de 2 første rundene, før Sondre satt inn et høyere gir og løp fra meg. Jeg hadde funnet tempoet mitt i det unggutten "stakk" avgårde ut på 3 runden! Selv tenkte jeg at "enten møter han veggen, eller så holder han kanskje helt inn"... 
Jeg fortsatte i et fint driv i ca 4,5 runde da jeg kjente noen vondter over kulen på innsiden av høyrefoten. Jeg ble tvunget til å senke farten noe på grunn av dette!
Etter 6 runder ble jeg tatt igjen av tyskeren Thomas Michaelis, som på dette tidspunktet i løpet holdt en noe høyere fart en undertegnede. Han fikk en god luke ganske raskt, ca 2 min. Men allerede et stykke ut på 7 runden merket jeg at han falt mer og mer i farten... og jeg tok innpå ham igjen! Men på det tidspunktet hadde lederen Sondre Øvre-Helland opparbeidet seg en så stor luke som 2,5 km på undertegnede. Vanskelig å hente inn et slikt forsprang når det bare er 2,5 runder igjen av løpet! Men så skjedde det noe uventet... Sondre gikk i dusjen etter å ha løpt 9 av 10 runder... Han var overbevist om at han hadde løpt 10 runder og gikk derfor rett i dusjen godt fornøyd med troen på at han hadde vunnet sitt første maraton... Kjedelig! Jeg synes veldig synd på Sondre som bare er 17 år og løp så strekt og bra i 9 runder, men han fullførte ikke løpet! Han gav seg på ca 37,8 km på tiden: 2 timer og 38 min! Hadde han løpt 1 runde til ville han vunnet Møkster maraton 2013! Unggutten tar nok lærdom og kommer nok knusesterkt tilbake! :-)
Selv fikk ikke jeg vite noe om det som hadde skjedd før jeg løp over målstreken... hadde jeg fått et hint om feilen unggutten hadde gjort er jeg ganske så sikker på at jeg ville hentet inn tyskeren på siste runden... men men! Det ble en grei 2.plass på en heller rolig dag på jobben! Tyskeren Thomas Michaelis ble årets vinner av møkster maraton 2013 på tiden: 3.14.16, og jeg tok 2.plassen med tiden: 3.15.17 bare minuttet bak! :-) Sitter igjen med følelsen av egentlig å være nr 3 i dette løpet! Sondre Øvre-Helland kommer sterkt tilbake neste gang! :-)

Etter løpet bar det rett avgårde i bryllupet til min gode kompis Per-Christian og hans kjære Eirunn! De strålte fra topp til tå. Et nydelig brudepar! :-) Jeg koste meg med min kjære og fantastisk god mat resten av dagen/kvelden og natten! :-)

Ellers vil jeg rette en superstor tusen takk til alle de fantastiske funksjonærene, heia gjengen på kaien og ellers i løypen, kapteinen på båten og selvsagt arrangørens dronning Mona! :-D Dere gjorde en fantastisk jobb også i år... jeg digger dette løpet i havgapet og kommer gjerne tilbake 2. august 2014! :-D Tusen takk for stor gjestfrihet og smilende blide mennesker over hele øyen! Til og med villgeitene hadde et smil på lur! :-)

  
Som bildene viser over var det supergod stemning hele veien selv om det blåste villsau, hund og katt, regna, lyna og tordna i store deler av løpet. Det var meldt om nedbørsrekord på øyen og man kan trygt si at værmeldingen snakket sant! :-) Kan vel egentlig slå fast at vi var innom 3 av 4 årstider i et og samme løp! :-) Fantastisk! Jeg koste meg glugg! :-) Tusen takk!!!

All foto: Gisle sellevold

BT
 
Rallarvegsløpet er og vil alltid være magisk! Jeg koser meg bestandig i denne 81 km lange ultraløpet som snor seg fra Flåm til Finse første dagen (54,5km) og fra Finse til Haugastøl (26,5km) dag 2. :-)
For min egen del ble 1 etappe en gedigen nedtur i årets løp. Allerede etter 7-8 km kjente jeg at kroppen ikke ville være på lag med hodet. Alle bakkene føltes mye tyngre enn de har noen gang vært tidligere. Hodet ville alt og mye, men beina, responderte svært dårlig... Jeg kom meg til Finse etter 4 timer og 47 min, min dårligste 1 dag noensinne. I fjor da jeg hentet hjem seieren løp jeg på sterke: 4 timer og 23 min! :-) Jeg forstår ikke helt hvorfor jeg løper 24 min svakere enn i fjor... Er formen som er for dårlig mon tro? For tett konkurranseprogram? Det er bare 3 uker siden jeg løp mitt forrige ultraløp, nemlig Meråker Ultra Challenge, Extremity race... Eller er jeg bare ikke skapt for bakker?

På Finse 1222 fikk jeg heldigvis raskt opp motet for dag 2 av Rallarvegsløpet etter å ha snakket med mine gode venner i Ultramiljøet! :-) Vi er en stor familie, den aller beste familien uansett idrett! :-D For en gjeng! Fantastisk! Jeg er glad i dere alle. Humøret er alltid på topp under et av årets høydepunkt!! :-D Tusen takk alle sammen!
Det hjalp godt med en munkholm og et suverent måltid på Finse 1222 :-)
Jeg var også gjennom den faste rutinen med badstue - isbad - badstue - isbad - badstue - isbad - badstue - isbad i kjelleren på Finse hotellet 1222! God stemning all the way! :-D

Jeg kan også trekke inn mange dyktige løpere etter 1 etappen, men det holder i denne omgang med 3 av dem... John Henry Strupstad løp som en virvelvind fra Flåm til Finse, han gjorde unna den første etappen på den fantastiske tiden: 3:55:38, som er ny solid løyperekord! Rått! Bøyer meg i støvet! Vil også trekke frem Gloria Vinstedt som løp sterkest av alle damene på den suverene tiden: 4:40:53! Fantastisk bra! Yngstemann og min gode venn Håvard Austevoll imponerte stort med sin suverene 1 etappe på tiden: 4 timer og 28 min! :-D Stolt av deg kompis! Gratulerer med knallsterk første etappe :-).


Bildet over er tatt av Runar Gilberg, Kondis. 300 m etter starten på 2 og siste etappe.

Dag 2 ble heldigvis en liten opptur for min del!! :-) Jeg gikk offensivt til verks med kun fokus på å holde farten så høy som overhodet mulig :-D 2 etappe gikk unna på 1 time og 48 min (27km) der jeg holdt en snittfart på 4 min pr km! :-D Jeg avslutta den fantastiske helgen med en god følelse og smilet på lur! :-) Jeg gir aldri opp!!! :-)
Jeg klatra 1 plass i herreklassen og 2 plasser totalt, dermed ente jeg opp med en helt grei 9. plass (totalt) i årets Rallarvegsløp på totaltiden: 6:35:47! Vinnerløpet mitt i 2012 utgaven av Rallarvegsløpet, der tiden min var sterke: 4:07:05 (med 5 km snø-løping) ville i årets utgave holdt til en 3. plass... og det sier sitt om det gode nivået Rallarvegsløpet holder! :-)
John Henry Strupestad løp en supersterk 2 etappe også, der han knuste til med nok en ny løyperekord!!! :-) Tiden ble sterke: 1:37:45 på de 27 km! Rått! :-) Ellers fortsatte Håvard Austevoll med nok en knallgod etappe dag 2. Han løp inn på den sterke tiden: 1:44:45!! :-) Stolt av deg kompis!!! Go go go... :-D

Mine beste tider foreløpig ble satt i 2012 utgaven av Rallarvegsløpet: 1 etappe: 4:23:10 og 2 etappe: 1:43:55! Sammenlagt: 6:07:05! :-D

Ellers vil jeg benytte muligheten til å takke alle som var med på å gjøre Rallarvegsløpet 2013 til en stor ULTRAFAMILIE FEST!!! Tusen takk til dere alle :-D
En enda større takk går til arrangørene... Runar, Jan, Tommy m.m. TUSEN TAKK!!! Dere fortjener en stor medalje! :-)

Nå blir det full satsing frem mot mitt neste store mål som er VM i 100 km i Sør-Afrika 26. oktober!!! :-D Bring it on!Herrepallen! :-D Erik Bergersen (til venstre) John Henry Strupestad (i midten) og Ole Kristian Heggheim (til høyre). Neste år... ja jeg sier bare, neste år... :-)

Alle bildene er tatt av evigunge Runar Gilberg, Kondis!
Naturbildet er tatt av Espen Ringom.
 
Straffetreningen er i gang!!! :-)

Beste hilsen

BT
 
Vel hjemme igjen fra gampepardiset i Steenbergen. Det ble et tøffere døgn enn forventet for min del. Før start følte eg meg i svært god form og fokuset var rettet imot 250 km på 24 timer :-) Eg var nervøs og hadde den følelsen man skal ha i magen rett før start. Gledet meg til å komme igang. Sendte en siste lykkeønskning til mine lagkamerater fra det norske landslaget. Startskuddet smalt og 300 løpere gampet avgårde i en fin stim. Eg hang på tetfeltet på 3 mann de første 400-500 meterene før eg fant farten min, 12 km i timen! Beina føltes utrolig lett og fin ut de første timene. Eg fikk i meg all mat og drikke uten problemer. Det norske støtteapparatet var helt suveren i langingssonen, tusen takk! :-) Sammen med Gjermund Sørstad holdt eg en fin flyt den første timen der gps`en viste 12km. Perfekt!
Farten dalte litt etter litt etterhvert som timene gikk... men eg holdt lenge 11,6 km timen før den rundt 7-8 timers løping krøp ned mot 11,4 km. 
Men etter en 7-8 timers løping kjente eg at lårmusklaturen ikke var helt slik som den burde være, stivhet og øme muskler snek seg sakte men sikkert inn i systemet... F... tenkte eg. Skal brostein og beleggningstein skape problemer for lårene mine nok en gang? I tillegg kjente eg litt vondter i høyre akilles. Heldigvis gikk akillesen seg til, og skapte egentlig lite problemer resten av løpet, mener eg selv da. 
Løypen var  2314 meter lang og bestod av 50% brostein/"død" beleggningsstein og 50% asfalt. Alle vet at brostein er musklatur dødaren nummer 1! Og for min del så stemte dette svært godt. 
Eg kjempet gjennom natten der himmelen åpnet seg fullstendig. Regnet plasket jevnt i bakken og den hollandske vinden kjørte hardt på. Våt og kald ble vi nok alle.
Etter ca 12 timers løping var lårene ganske mørbanka og eg måtte ty til masassje av fysioen til Litauen... "kjempen" som han raskt fikk kallenavnet. Han fikk heldigvis liv i lårene igjen etter 10 min. Tusen takk! Eg var igang igjen... men det varte ikke så mange timene før eg tok turen innom "kjempen" igjen... tilsammen var eg innom 3 ganger. 45-50 min gikk med til besøkene hos "kjempen" som røykte som en skårstein! Eg sender en stor takk til "kjempen" fra Litauen! :-)
Restsen av løpet kjempet  eg hardt på der eg aldri gav opp!!! Det gjør eg aldri!!! VM ER VM, og eg vil ALLTID GI ALT FOR NORGE!!! :-D 

De siste 8 timene var tunge som fjell. Eg har aldri vært så langt ned i "kjelleren" som eg klarte å komme i dette løpet... en tung og hard følelse. Men som vist i tidligere ultraløp kommer alltid Taranger sterkt mot slutten... De siste 2 timene fikk opp farten igjen :-D yes tenkte eg... bare å kjøre på så lenge det varer! Da det var 1,5 time igjen fyrte eg musikken med bandet yellowcard på full guffe og moste på det eg maktet! Herlig følelse. Eg klatret bra på resultatlisten den siste timen. De siste 4 runden x 2,3 km gikk i meget høyt tempo der eg løp raskest av samtlige løpere på banen. Eg paserte Verdensmesteren Jon Olsen fra USA hele 2 ganger :-D ... han ropte etter meg: "You rock man"... :-D Ved passeringspunktet der rundene blir sumert sammen var det samlet seg en ganske så stor horde av mennesker, følte egentlig at eg var med i Tour de France... :-) Det artige var at speakeren til IAU hadde fått med seg min enorme tempoøkning den siste timen, så han ropte og skreik det han var god for hver gang eg kom løpende forbi... "her comes the tattoo-boy from Norway, Mr Taranger... go go go, you Rock!!! Han klarte ihvertfall å fyre meg opp :-) ... det ble mange highfives til publikumet, akkurat sånn eg liker det! HERLIG!!! :-D 
Ut på de 2 siste rundene fikk eg det norske flagget i hånden, et stort et. Det var et lite øyeblikk der eg trodde eg var supermann... herlig! :-) Det er alltid en fantastisk følelse å oppleve en slik høydare av en avslutning!!!
Sluttsignalet gikk og eg stoppet omtrent rett ved den kvinnelige Verdensmesteren Mami Kudo :-) Hun fikk en velfortjent klem ;-) Uansett hvordan et 24 timers løp har utartet seg så kommer det mange føleleser ut når man er ferdig... Fantastisk!!

Eg stiller meg selv mange spørsmål i ettertid... Gjorde eg noe gale? Trent for lite asfalt? Trene mer brostein? For lite løping? For mye spinning? Dårlig fokus? Feil skovalg? Mer demping? Ernæring? Er det kjøp av nytt hus? Salg av det "gamle"? Styret rundt visning, oppussing, bæring, flytting etc.?
 
Rett før start! Klokken er 11.55 lørdag 11. mai! Foto: Sharon Broadwell
Målet mitt i neste VM i 24 timers blir å ha et slikt ansiktsuttrykk når sluttsignalet lyder! :-D
Foto: Jørgen Pettersen, Kondis.

Tilslutt vil eg takke alle mine landslagskompiser og hele det norske støtteapparatet for en fantastisk tur opplevelese, vi er en superfin gjeng! Støtteapparatet: Sharon, Marit, Håvard, Kristin og Wenche... Tusen Takk! :-) Landslagskompiser: Gjermund, Joar, Peter, Lars og Per Audun... Tusen takk! :-)

All foto er tatt av: Marit K. Berg Bjerknes, Sharon Broadwell og Jørgen Pettersen.

BT 
 
18. april løp eg inn til en solid seier i HBIK-karusellen, Hordensskogen rundt 2013! :-) Godt fornøyd med løpet mitt i den søkkvåte og kuperte grus løypen på 4,3 km! Tiden ble også helt grei: 14,26,0! :-)
Eg gikk ut i 100... men allerde i første sving var farten så stor at eg endte ut i en grøft... heldigvis unngikk eg trynings :-D Videre moste eg på i den første motbakken, skrittene bak meg ble lavere og lavere til nærmere toppen eg kom! Herlig... "Skapet ble satt på plass" allerede før bunnen av første unnabakke... :-D Eg løp i ensom majestet fra start til mål, herlig!!! :-) 

Det var en sprudelende glad gjeng som tok turen inn i de dype skoger en våt april dag! :-) Cecilie Ultraprinsesse Landro hentet hjem seieren i kvinneklassen på 17,36,4! :-D Knallbra og gratulerer til Cecilie! :-)


Foto: Jørgen Pettersen, Kondis

Team Drevelin vinner den prestisje tunge Bergen City Marathon stafetten på tiden: 1:10:26! :-D Vi har et svært så sterkt lag... problemet under årets løp var start-tidspunktet... Halvmaraton løperene blir sendt ut og avgårde klokken 10.05, 5 min forsinka og bare 8 min etter smeller startskuddet for stafetten (kl. 10.13)... eg har første etappe på 3,6 km... går ut i et solid tempo
:-D Holder følge med Joel & Espen ganske lenge... men når vi har løpt 2,9 km tar vi igjen baktroppen av halvmaratonfeltet... her blir det slalomløping, slalom baby, nesten tryningser, nedbremsing, skriking og knuffing... Håper arrangøren ordner på dette til neste år!!! Stafetten bør starte før eller samtidig med halvmaratonløperene... Så slipper stafettløperene kø & slalomløping... :-)
Pga køløpingen på de 5 første etappene taper vi ca 5 min i tid... men men, vi vinner stafetten suverent med ny stafett-løyperekord!!! :-D Supergod stemning!!! :-D

Etter løpet gikk turen videre til restauranten Zupperia for en herlig lunsj!!! :-) Tusen takk Petter "the boss" @ drevelin! :-)
 
Før start... klokken er 09.40... :-)
Team Drevelin#1.plass#seier#stafett-løyperekord#medalje#party#singlet#god stemning
Foto: Jørgen Pettersen, Kondis
Mye rart som løper rundt i Bergen sine gater... Speiderman i herlig driv :-D
Foto: Jørgen Pettersen, Kondis
Påfugl?? :-D God stemning... Påfuglen løper knallbra :-)
Foto: Jørgen Pettersen, Kondis
Kaos før start... 165 stafettlag!!! :-)
Foto: Jørgen Pettersen, Kondis
Bergen by stolt & kry!!! Klokken er ca 08.20... :-)
Foto: Jørgen Pettersen, Kondis
Per Gunnar, Helene & Frode... :-) Herlig stemning!!!
Foto: Jørgen Pettersen, Kondis
Blide jenter... Gro & Elisabeth! :-D Knallbra levert jenter! :-)
Team Drevelin & Drevelin mix!!! En herlig gjeng... sjefen selv, Petter holder pokalen
for seieren!!! :-D
Foto: Tom Roger Johansen, Kondis
Første sving under HBIK karusellen i Hordnesskogen rundt... Knallhard start gav en
solid seier!!! :-D
Foto: Tom Roger Johansen
Målgang!!! :-) 4,3 km... 14,26,0!!! :-)
Foto: Tom Roger Johansen, Kondis
Fantastisk arrangement!!! :-) God stemning hele veien... :-)
Foto: Tom Roger Johansen, Kondis
The winners!!! :-) HBIK-karusellen, Hordnesskogen rundt 2013!

Foto: Jørgen Pettersen, Kondis

TEAM DREVELIN på seierspallen!!! :-D


Foto fra Bergen City Maraton er tatt av Jørgen Pettersen, kondis! :-)
Foto fra HBIK-karusellen er tatt av Tom Roger Johansen, kondis! :-)

BT

 
Hei igjen! :-) Det ble endel mediedekning i helgen... både VG Helg & Bygdanytt har virkelig hamret på stortrommen! :-D I tillegg er det en fantastisk følelse å være regjerende NORGESMESTER på begge Ultradistansene (24 timers & 100 km)!!! :-D ... blir rørt bare av å tenke på det... ;-) Det er deilig å få betalt for all treningen som blir lagt ned for å klare en slik bragd! :-) Vanvittig fornøyd!!! :-D

Dundrer i vei på slagverket i VG Helg!!! :-D

VG Helg fotografen ble med helt i

Bygdanytt

I ensom majestet til NM-gull!!! :-D

Helgens fangst fra Bergen Ultra, NM i 100 km!! :-D

NORGESMESTER 100 km 2013, tid: 7:38:18

Ut på siste runden... :-D

Kim Johannesen startet 100 km veldig bra og lå ann til en solid bronsemedalje, men han måtte desverre stå av etter 6 mil pga betennelse i symfysen, bekkensmerter... Ønsker deg riktig god bedring kompis!! Stå på!! :-) 

Ut på 2 runden av 5... 5 x 20 km!!! :-D digg!!! :-)

Edna Leikvoll ble Norgesmester for kvinner på tiden: 9:29:16! :-D Gratulerer Edna!!!

Per Audun Heskestad løper alltid de lengste distansene... Landslagskollega på 24 timers løping!

Frode Johansen løp inn til en knallsterk 2.plass på 63,3 km med ny personlig rekord: 4:51:57!! :-D Gratulerer kompis!! Heeeeeerlig!!!

Avslutter med et bilde av undertegnede på vei ut på 3 runden... fremdeles herlig pigg!!! :-D I tillegg er det bare å gå inn på linken under for å lese den fantastisk gode reportasjen Jørgen Petteresen har laget for kondis/kondis.no:

http://www.kondis.no/taranger-norgesmester-paa-100-km.5188477-127695.html

Eller klikk på bildet under:

En svært så fornøyd herremann!!! :-D

Eg takket mange på mitt forrige innlegg og det er garantert noen eg har glemt, derfor takker eg resten nå... ;-) TUSEN TAKK!!! :-D

I tillegg har eg fått med meg  JANUS på laget!!! Fantastisk!!! :-D

BT

 
Jaggu klarte eg det kunststykket å bli Norgesmester på nok en Ultradistanse!!! :-D 100 km er og blir en knalltøff distanse, ikke bare må man være seig og ha god stå på vilje man må også ha et snev av fart! NM i 100 km startet på verst tenkelig måte med et snøkaos uten like... timen før start fra 08.00-09.00 lavet snøen ned som aldri før. Heldigvis har de fleste langturene foregått på fjellet, nærmere bestemt gullfjellstriangelet med snø godt over leggene... :-)
Morten Hauso (maratongeneralen i Bergen) fyrte det hele igang med revolveren sin... Pang!!! Der var vi gang... eg gikk ut i "100"... Flere uker i forveien hadde eg løpt løpet i hodet mitt, planen var klar, eg skulle gå hardt ut og opparbeide meg en solid luke og øke etterhvert!! :-D
Eg følte meg lett og fin på førsterunden, men angrer litt i ettertid på farten slik løpet utviklet seg værmessig! 100 km løperene fikk nemlig denne dagen oppleve alle de 4 årstidene i et og samme løp... Er jo helt vanvittig at snøen skulle finne veien til Fanabygden denne lørdagen når værgudene har spredd om seg med sol & finvær en hel måned i strekk... hehehe...
De 2 første rundene gikk som sagt avgårde på snøføre der det var 15 cm nysnø på det meste... heldigvis tok arrangøren grep... Morten festet et stort traktordekk med taustumper etter bilen sin og kjørte gjennom hele løypen og brøytet vei. :-D Herlig!!! Ut på 3 runden kom solen frem og temperaturen steg betraktelig, snøen smeltet raskt og slushføre var et faktum... Heldigvis er vi vanntett! :-) Eg passerte første maratonen på 2:58 akkurat som planlagt! Men ut på 3 runden kjente eg at 4 mil med snøløping hadde satt sine spor... derfor hjalp det godt med bar asfalt & slush!!! :-) Fra 70-100 km hadde eg full kontroll på alle mine motstandere... og det var en deilig følelese!!! Da eg kom inn på Fana stadion for nest siste gang, bare 2 mil igjen, gikk det virkelig opp for meg at NM-tittelen var et faktum!! Og da eg vendte snuten tilbake til Fana stadion for siste gang ved 90 km rant følelesene rett og slett over... tårene trillet... :-D Derfor ble de siste kilometerene en fantastisk gledens time... Eg løp med frysninger på rygg og nakke de siste 15 km inn til mål, der frysningene bare ble kraftigere og kraftigere jo nærmere mål eg kom!!! :-) Herlig!!! Da eg var på toppen av bakken og kunne se ned til indre bane hørte eg jubelropene til en "liten" horde som hadde møtt opp for å heie meg inn de siste 400 meterene... :-) tårene trillet og frysningene ville ingen ende ta. Ved BFG sitt klubbhus fikk eg overlevert et stort norsk flagg av en "halsende" Svein Rasmussen... Han måtte ta beina fatt og løpe etter meg for å overrekke flagget :-D
ENDELIG... NORGESMESTER på 100 km, 2013!!! En ubeskrivelig deilig følelese!!!
En svært så fornøyd herremann!!! NORGESMESTER 100 km 2013!!! Tid: 7:38:18
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... :-D Heeeeeerlig!!!

"Snøkavet"   NORGESMESTER...

Gudleik Husby   NM - sølv

Lars Christen Dørum  NM - bronse

Edna Leikvoll. Norgesmester for kvinner med tiden: 9:29:16!!! :-D Gratulerer Edna!!!

Så glad så glad... :-D

Tora Othilie gir verdens beste klemmer... Tusen takk gullet mitt!!! :-D

Cecilie Landro vinner 63,3 km for kvinner... Bergen`s nye Ultraprinsesse!!! :-D

Eva Quivey i full fres på vei til mål på sin halvmaraton!!! :-)

Med flagget til topps!!! :-) Deilig!!! :-D

Målgang NM 100 km 2013!!! 7 timer, 38 min & 18 sek
NORGESMESTER!!!

NM - pallen, undertegnede og landslagskollega Lars Christen Dørum.
Sølvvinneren hadde en lang kjøretur til Trøndelag foran seg!

TUSEN TAKK TIL:
Kjersti Rydland
Jan Fjærestad
Tora Othilie R. Taranger
Marita & Tobias
Mor & far
Aktiv eiendomsmegling
Janus
Drevelin aktiv
Herbalife
Osbadet
Olden
BFG Bergen
Maratonkarusellen & de fantastiske funksjonærene
Håvard Austevoll
Ungdommen
The Tarangers
The Rydlands
The Kronens
The Sandvens
VG Helg
Bygdanytt
Kondis.no

Foto: Jørgen Pettersen, Kondis


BT