Rallarvegsløpet er og vil alltid være magisk! Jeg koser meg bestandig i denne 81 km lange ultraløpet som snor seg fra Flåm til Finse første dagen (54,5km) og fra Finse til Haugastøl (26,5km) dag 2. :-)
For min egen del ble 1 etappe en gedigen nedtur i årets løp. Allerede etter 7-8 km kjente jeg at kroppen ikke ville være på lag med hodet. Alle bakkene føltes mye tyngre enn de har noen gang vært tidligere. Hodet ville alt og mye, men beina, responderte svært dårlig... Jeg kom meg til Finse etter 4 timer og 47 min, min dårligste 1 dag noensinne. I fjor da jeg hentet hjem seieren løp jeg på sterke: 4 timer og 23 min! :-) Jeg forstår ikke helt hvorfor jeg løper 24 min svakere enn i fjor... Er formen som er for dårlig mon tro? For tett konkurranseprogram? Det er bare 3 uker siden jeg løp mitt forrige ultraløp, nemlig Meråker Ultra Challenge, Extremity race... Eller er jeg bare ikke skapt for bakker?

På Finse 1222 fikk jeg heldigvis raskt opp motet for dag 2 av Rallarvegsløpet etter å ha snakket med mine gode venner i Ultramiljøet! :-) Vi er en stor familie, den aller beste familien uansett idrett! :-D For en gjeng! Fantastisk! Jeg er glad i dere alle. Humøret er alltid på topp under et av årets høydepunkt!! :-D Tusen takk alle sammen!
Det hjalp godt med en munkholm og et suverent måltid på Finse 1222 :-)
Jeg var også gjennom den faste rutinen med badstue - isbad - badstue - isbad - badstue - isbad - badstue - isbad i kjelleren på Finse hotellet 1222! God stemning all the way! :-D

Jeg kan også trekke inn mange dyktige løpere etter 1 etappen, men det holder i denne omgang med 3 av dem... John Henry Strupstad løp som en virvelvind fra Flåm til Finse, han gjorde unna den første etappen på den fantastiske tiden: 3:55:38, som er ny solid løyperekord! Rått! Bøyer meg i støvet! Vil også trekke frem Gloria Vinstedt som løp sterkest av alle damene på den suverene tiden: 4:40:53! Fantastisk bra! Yngstemann og min gode venn Håvard Austevoll imponerte stort med sin suverene 1 etappe på tiden: 4 timer og 28 min! :-D Stolt av deg kompis! Gratulerer med knallsterk første etappe :-).


Bildet over er tatt av Runar Gilberg, Kondis. 300 m etter starten på 2 og siste etappe.

Dag 2 ble heldigvis en liten opptur for min del!! :-) Jeg gikk offensivt til verks med kun fokus på å holde farten så høy som overhodet mulig :-D 2 etappe gikk unna på 1 time og 48 min (27km) der jeg holdt en snittfart på 4 min pr km! :-D Jeg avslutta den fantastiske helgen med en god følelse og smilet på lur! :-) Jeg gir aldri opp!!! :-)
Jeg klatra 1 plass i herreklassen og 2 plasser totalt, dermed ente jeg opp med en helt grei 9. plass (totalt) i årets Rallarvegsløp på totaltiden: 6:35:47! Vinnerløpet mitt i 2012 utgaven av Rallarvegsløpet, der tiden min var sterke: 4:07:05 (med 5 km snø-løping) ville i årets utgave holdt til en 3. plass... og det sier sitt om det gode nivået Rallarvegsløpet holder! :-)
John Henry Strupestad løp en supersterk 2 etappe også, der han knuste til med nok en ny løyperekord!!! :-) Tiden ble sterke: 1:37:45 på de 27 km! Rått! :-) Ellers fortsatte Håvard Austevoll med nok en knallgod etappe dag 2. Han løp inn på den sterke tiden: 1:44:45!! :-) Stolt av deg kompis!!! Go go go... :-D

Mine beste tider foreløpig ble satt i 2012 utgaven av Rallarvegsløpet: 1 etappe: 4:23:10 og 2 etappe: 1:43:55! Sammenlagt: 6:07:05! :-D

Ellers vil jeg benytte muligheten til å takke alle som var med på å gjøre Rallarvegsløpet 2013 til en stor ULTRAFAMILIE FEST!!! Tusen takk til dere alle :-D
En enda større takk går til arrangørene... Runar, Jan, Tommy m.m. TUSEN TAKK!!! Dere fortjener en stor medalje! :-)

Nå blir det full satsing frem mot mitt neste store mål som er VM i 100 km i Sør-Afrika 26. oktober!!! :-D Bring it on!Herrepallen! :-D Erik Bergersen (til venstre) John Henry Strupestad (i midten) og Ole Kristian Heggheim (til høyre). Neste år... ja jeg sier bare, neste år... :-)

Alle bildene er tatt av evigunge Runar Gilberg, Kondis!
Naturbildet er tatt av Espen Ringom.
 
Straffetreningen er i gang!!! :-)

Beste hilsen

BT
7/22/2013 09:24:47 am

Helt enig - en herlig ultrafamilie, verdens mest sosiale idrettsutøvere. Godt skrevet, BT! Neste år blir du farlig, det vedder jeg på. Best å ikke være syklist på tvers i veien for deg da, ha ha ha!

ReplyLeave a Reply.