Tirsdag løp jeg inn til en finfin 2.plass under fjellveienløpet 2013! :-) Jeg løp den lengste løypen på 9 km. Løypen er svært kupert med mye opp og ned! Jeg åpnet i et fornuftig tempo de første 200-300 m før Alemayehu bestemte seg for å ta teten og skru opp farten... jeg hang på, men måtte gi ham noen meter... Så kom Trygve Andresen opp på siden av meg og forbi, da var det bare å bite seg fast så godt som over hodet mulig... Trygve holdt høy fart i unnabakkene. Jeg måtte gi ham noen meter i unnabakken ned mot Stoltzekleiven portalen... men i det vi snudde i bunnen av bakken for vending merket jeg at jeg tok innpå både Alemayehu og Trygve! :-) Veien tilbake til utgangspunktet er knalltøff med en lang og drøy motbakke... I motbakken tok jeg mer og mer innpå Trygve, herlig tenkte jeg. Og rett før vi traff flaten igjen var jeg så og si i ryggen på Varegg løperen :-) Jeg merket at han var sliten... så rundt 4,5 km klemte jeg til med et rykk og selvsagt høyere fart og vips var jeg forbi... Jeg fikk raskt en god luke :-) Jeg prøvde å ta opp kampen med Alemayehu, men han hadde rett og slett for stor luke på meg! Etter siste vending ved Bellevue kontrollerte jeg inn til 2.plassen, tiden ble: 30:59 i den kuperte 9 km løypen! Godt fornøyd! :-) Trygve satte inn en langspurt mot slutten av løpet og endte opp på en fin 3. plass 4 sekunder bak meg! Godt jobba Trygve! :-) Etter løpet kom han bort og gratulerte meg med 2.plassen og sa: "i dag var den din tur... gratulerer :-)". God stemning! Det var deilig og kjenne godfølelsen igjen... yeeeeeeeeees... :-) Ellers må jeg selvsagt gratulere evigunge Alemayehu med seieren i årets fjellveienløp! Du er rå!! Gratulerer!! :-) 
Fantastiske omgivelser!!! :-) Privilegert :-D
Trygve Andresen og undertegnede etter målgang i fjellveiløpet 2013! :-) 3. plass til Trygve og 2. plass til karen i rødt!
Tirsdagens fangst! :-) Fikk også en finfin medalje for 3 gangs deltagelse!
Her er vi på toppen av Tveitakvittingen :-) Det ble en herlig 4 timers løpetur i fjellheimen! :-)
Frode Johansen, undertegnede og sjefen Jan Fjærestad! :-D
Her starter monsterbakken!!!
And up we go!!!
Avslutter med et artig bildet som Gisle Sellevold tok etter Rallarvegsløpet! :-)

Ha en superherlig torsdagsettermiddag og kveld! :-)

BT
 
Jeg løp Arnaløpet i går kveld, kortløypen på 3,4 km! Må få tilbake "godfarten", derfor ble det kortversjonen under årets Arnaløp! Jeg åpnet hardt, som selvsagt var planlagt... fikk en liten luke til resten av "racerungdommen". Men som jeg visste på forhånd ville ikke hverken farten eller luken holde helt inn... En dag holder det, kanskje om 1 år eller 2!! :-) Inn i dalen tok jeg innpå "racerungdommen" igjen. Det var en lei motvind i dalen hvor jeg jobbet hardt side om side med Jon Ivar Djønne. Djønne løp sterkt! Jeg løp inn til tiden: 11 min & 30 sek i år som er 19 sek bak persen fra i fjor, greit nok det, jeg er i hvert fall fornøyd med tiden og plasseringen: 10.plass! Det var det sterkeste feltet Arnaløpet hadde sett på lenge... :-) God stemning!! Ekstra artig var det at Arna`s store sønn Lars Nesbø Bakke stakk av med seieren, velfortjent kompis, du er en maskin! :-) Gratulerer Lars! 
Startskuddet har gått av og guttaboys er i gang! :-) Rett i tet! Foto: Bygdanytt.
Klar - ferdig - løp!!! :-) Foto: il-fri
Bygdanytt sin fotograf har plassert seg mitt i løypen... hehehe, regner med det gikk fint! :-D Foto: il-fri.
Lars Nesbø Bakke løper her inn til seier i kortløypen! Solid løping av Lars... Godt å ha deg tilbake! :-) Foto: Trygve Andresen, kondis.
De 4 neste bildene er fra Gneist sin sommerkarusell (mandag 19. august) som også var årets siste løp i karusellen! Løpet ble en god gjennomkjøring, jeg løp på tiden: 17:49 på 5 km... fremdeles litt unna "godfarten"! :-)
Foto: Jørgen Pettersen, Kondis.
Pang! :-) Foto: Jørgen Pettersen, Kondis.
450 meter er unnagjort! :-) Foto: Jørgen Pettersen, Kondis.
Jeg flyr inn til mål! :-) Herlig!!! :-) Foto: Jørgen Pettersen, Kondis.
De 3 siste bildene er fra Bergen skogsmaraton 17. august 2013! Jeg løp inn til seier og ny løyperekord på "3 runderen" i år... :-) 25,3 km - tid: 1.42.38! Godt fornøyd med det! Alemayehu løp inn til seier på "2 runderen"! :-) Det var knallgod stemning gjennom hele løpet. Arrangørene gjorde nok engang en solid innsats! Tusen takk for supergod service! :-) På bildet ser vi Alemayehu, Kjell, undertegnede og Stig Atle! :-)
Foto: Oddny Ringheim, kondis.
Hoff-fotografen (Kondis) Jørgen Pettersen i herlig driv! :-) Han seiret på "1 runderen" under årets Bergen skogsmaraton :-) Gratulerer Jørgen! :-) Foto. Oddny Ringheim, Kondis.
1.plass er et faktum! :-) jeg "knekte" konkurrentene mine i det tekniske skogspartiet av løypen på siste runden, og seiret dermed med 1 min og 18 sek på nr. 2 Stig Atle Eide! :-) Foto: Oddny Ringheim, Kondis.

Jeg fant i hvert fall ut hvorfor Rallarvegsløpet gikk så dårlig for min del i år... Blodprøvene hos fastlegen viste at jeg hadde jernmangel!!! Så nå "knasker" jeg på jernkapsler!! ;-) Kjenner også at slappheten i kroppen er på vei bort fra systemet og formen på vei tilbake! :-D 100% god stemning!!! :-)

Jeg skal gjøre 4 konkurranser denne uken... :-) Arnaløpet, Fjellveiløpet, Knarvik halvmaraton med innlagt NM og Knarvikmila... iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihaaaaaaaaaaaaaaaaa... :-)  

Avslutter med 2 bilder av bilen! :-) Aktiv eiendomsmegling har skiftet navn til Proaktiv eiendomsmegling... derfor ny logo på bilen :-)
Jeg benytter også anledningen til å takke Klas Færøvik @ macbox og Tommy @ maxprint for fantastisk innsats med å få bilder, logoer og sponsorene mine på bilen!!! :-) Tusen takk!!!
Bildet er fra Trønderheimen... bare noen dager før duellen i Meråker Mountain Challenge 2013! :-)

Happy og Lucky!!! :-)

BT
 
Lørdag 3. august gikk den andre utgaven av Møkster maraton av stabelen! :-) Øyen Møkster er en perle i havgapet, et eventyr som må oppleves! Man starter dagen med 40 knopps båten til arrangørene fra Hufthammer til Møkster (10 min) i solid fart! :-D Så er det infomøte på skolen, der Mona går gjennom løypen og reglene m.m. Løypa er kontrollmålt til 42,2 km, og på grunn av øyens størrelse blir ikke løypen lenger enn 4,25 km! Derfor løper man denne herlige, tunge og kuperte runden hele 10 ganger for å få distansen maraton! :-) God Stemning!
Før løpet hadde jeg fått beskjed av sjefen Jan Fjærestad om å ta det rolig i dette løpet og bruke konkurransen som en fin treningstur/treningskonkurranse. Derfor gikk jeg heller aldri ned i kjelleren... Grunnen: hyppig konkurransevirksomhet den siste tiden med Meråker Mountain Challenge og Rallarvegsløpet i beina! :-)
Klokken 10 gikk tidligstarten for maratonløperene. Jeg startet sammen med hovedfeltet klokken 11!

PANG! Der gikk startskuddet... Jeg gikk rett i tet i god driv... Sondre Øvre-Helland et kjempetalent, var den eneste som fulgte åpningstempoet mitt. Vi løp sammen de 2 første rundene, før Sondre satt inn et høyere gir og løp fra meg. Jeg hadde funnet tempoet mitt i det unggutten "stakk" avgårde ut på 3 runden! Selv tenkte jeg at "enten møter han veggen, eller så holder han kanskje helt inn"... 
Jeg fortsatte i et fint driv i ca 4,5 runde da jeg kjente noen vondter over kulen på innsiden av høyrefoten. Jeg ble tvunget til å senke farten noe på grunn av dette!
Etter 6 runder ble jeg tatt igjen av tyskeren Thomas Michaelis, som på dette tidspunktet i løpet holdt en noe høyere fart en undertegnede. Han fikk en god luke ganske raskt, ca 2 min. Men allerede et stykke ut på 7 runden merket jeg at han falt mer og mer i farten... og jeg tok innpå ham igjen! Men på det tidspunktet hadde lederen Sondre Øvre-Helland opparbeidet seg en så stor luke som 2,5 km på undertegnede. Vanskelig å hente inn et slikt forsprang når det bare er 2,5 runder igjen av løpet! Men så skjedde det noe uventet... Sondre gikk i dusjen etter å ha løpt 9 av 10 runder... Han var overbevist om at han hadde løpt 10 runder og gikk derfor rett i dusjen godt fornøyd med troen på at han hadde vunnet sitt første maraton... Kjedelig! Jeg synes veldig synd på Sondre som bare er 17 år og løp så strekt og bra i 9 runder, men han fullførte ikke løpet! Han gav seg på ca 37,8 km på tiden: 2 timer og 38 min! Hadde han løpt 1 runde til ville han vunnet Møkster maraton 2013! Unggutten tar nok lærdom og kommer nok knusesterkt tilbake! :-)
Selv fikk ikke jeg vite noe om det som hadde skjedd før jeg løp over målstreken... hadde jeg fått et hint om feilen unggutten hadde gjort er jeg ganske så sikker på at jeg ville hentet inn tyskeren på siste runden... men men! Det ble en grei 2.plass på en heller rolig dag på jobben! Tyskeren Thomas Michaelis ble årets vinner av møkster maraton 2013 på tiden: 3.14.16, og jeg tok 2.plassen med tiden: 3.15.17 bare minuttet bak! :-) Sitter igjen med følelsen av egentlig å være nr 3 i dette løpet! Sondre Øvre-Helland kommer sterkt tilbake neste gang! :-)

Etter løpet bar det rett avgårde i bryllupet til min gode kompis Per-Christian og hans kjære Eirunn! De strålte fra topp til tå. Et nydelig brudepar! :-) Jeg koste meg med min kjære og fantastisk god mat resten av dagen/kvelden og natten! :-)

Ellers vil jeg rette en superstor tusen takk til alle de fantastiske funksjonærene, heia gjengen på kaien og ellers i løypen, kapteinen på båten og selvsagt arrangørens dronning Mona! :-D Dere gjorde en fantastisk jobb også i år... jeg digger dette løpet i havgapet og kommer gjerne tilbake 2. august 2014! :-D Tusen takk for stor gjestfrihet og smilende blide mennesker over hele øyen! Til og med villgeitene hadde et smil på lur! :-)

  
Som bildene viser over var det supergod stemning hele veien selv om det blåste villsau, hund og katt, regna, lyna og tordna i store deler av løpet. Det var meldt om nedbørsrekord på øyen og man kan trygt si at værmeldingen snakket sant! :-) Kan vel egentlig slå fast at vi var innom 3 av 4 årstider i et og samme løp! :-) Fantastisk! Jeg koste meg glugg! :-) Tusen takk!!!

All foto: Gisle sellevold

BT