Lørdag 3. august gikk den andre utgaven av Møkster maraton av stabelen! :-) Øyen Møkster er en perle i havgapet, et eventyr som må oppleves! Man starter dagen med 40 knopps båten til arrangørene fra Hufthammer til Møkster (10 min) i solid fart! :-D Så er det infomøte på skolen, der Mona går gjennom løypen og reglene m.m. Løypa er kontrollmålt til 42,2 km, og på grunn av øyens størrelse blir ikke løypen lenger enn 4,25 km! Derfor løper man denne herlige, tunge og kuperte runden hele 10 ganger for å få distansen maraton! :-) God Stemning!
Før løpet hadde jeg fått beskjed av sjefen Jan Fjærestad om å ta det rolig i dette løpet og bruke konkurransen som en fin treningstur/treningskonkurranse. Derfor gikk jeg heller aldri ned i kjelleren... Grunnen: hyppig konkurransevirksomhet den siste tiden med Meråker Mountain Challenge og Rallarvegsløpet i beina! :-)
Klokken 10 gikk tidligstarten for maratonløperene. Jeg startet sammen med hovedfeltet klokken 11!

PANG! Der gikk startskuddet... Jeg gikk rett i tet i god driv... Sondre Øvre-Helland et kjempetalent, var den eneste som fulgte åpningstempoet mitt. Vi løp sammen de 2 første rundene, før Sondre satt inn et høyere gir og løp fra meg. Jeg hadde funnet tempoet mitt i det unggutten "stakk" avgårde ut på 3 runden! Selv tenkte jeg at "enten møter han veggen, eller så holder han kanskje helt inn"...
Jeg fortsatte i et fint driv i ca 4,5 runde da jeg kjente noen vondter over kulen på innsiden av høyrefoten. Jeg ble tvunget til å senke farten noe på grunn av dette!
Etter 6 runder ble jeg tatt igjen av tyskeren Thomas Michaelis, som på dette tidspunktet i løpet holdt en noe høyere fart en undertegnede. Han fikk en god luke ganske raskt, ca 2 min. Men allerede et stykke ut på 7 runden merket jeg at han falt mer og mer i farten... og jeg tok innpå ham igjen! Men på det tidspunktet hadde lederen Sondre Øvre-Helland opparbeidet seg en så stor luke som 2,5 km på undertegnede. Vanskelig å hente inn et slikt forsprang når det bare er 2,5 runder igjen av løpet! Men så skjedde det noe uventet... Sondre gikk i dusjen etter å ha løpt 9 av 10 runder... Han var overbevist om at han hadde løpt 10 runder og gikk derfor rett i dusjen godt fornøyd med troen på at han hadde vunnet sitt første maraton... Kjedelig! Jeg synes veldig synd på Sondre som bare er 17 år og løp så strekt og bra i 9 runder, men han fullførte ikke løpet! Han gav seg på ca 37,8 km på tiden: 2 timer og 38 min! Hadde han løpt 1 runde til ville han vunnet Møkster maraton 2013! Unggutten tar nok lærdom og kommer nok knusesterkt tilbake! :-)
Selv fikk ikke jeg vite noe om det som hadde skjedd før jeg løp over målstreken... hadde jeg fått et hint om feilen unggutten hadde gjort er jeg ganske så sikker på at jeg ville hentet inn tyskeren på siste runden... men men! Det ble en grei 2.plass på en heller rolig dag på jobben! Tyskeren Thomas Michaelis ble årets vinner av møkster maraton 2013 på tiden: 3.14.16, og jeg tok 2.plassen med tiden: 3.15.17 bare minuttet bak! :-) Sitter igjen med følelsen av egentlig å være nr 3 i dette løpet! Sondre Øvre-Helland kommer sterkt tilbake neste gang! :-)

Etter løpet bar det rett avgårde i bryllupet til min gode kompis Per-Christian og hans kjære Eirunn! De strålte fra topp til tå. Et nydelig brudepar! :-) Jeg koste meg med min kjære og fantastisk god mat resten av dagen/kvelden og natten! :-)

Ellers vil jeg rette en superstor tusen takk til alle de fantastiske funksjonærene, heia gjengen på kaien og ellers i løypen, kapteinen på båten og selvsagt arrangørens dronning Mona! :-D Dere gjorde en fantastisk jobb også i år... jeg digger dette løpet i havgapet og kommer gjerne tilbake 2. august 2014! :-D Tusen takk for stor gjestfrihet og smilende blide mennesker over hele øyen! Til og med villgeitene hadde et smil på lur! :-)

Som bildene viser over var det supergod stemning hele veien selv om det blåste villsau, hund og katt, regna, lyna og tordna i store deler av løpet. Det var meldt om nedbørsrekord på øyen og man kan trygt si at værmeldingen snakket sant! :-) Kan vel egentlig slå fast at vi var innom 3 av 4 årstider i et og samme løp! :-) Fantastisk! Jeg koste meg glugg! :-) Tusen takk!!!

All foto: Gisle sellevold

BT
Mona
3/1/2014 04:48:30 am

Velkommen tilbake til Møkster, Bjørn Tore! Veldig kjekt å lese Møkster-innlegget ditt, se alle bildene og ikke minst å se hva du har oppnådd + målene du har satt deg framover. Håper vi ser deg i havgapet 2. august, selv om du har mange andre spennende planer. Vennlig hilsen fra Mona.